Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisia asioita liikunnan ja urheilun saralta Mikkelistä sekä kertomaan kommentteja ja haasteita oman yhdistyksesi toiminnasta ma 12.12.2016 kello 17-19.30 Lyseon salissa. Paikalla niin liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattila kuin Mikkeli Areena toimitusjohtaja Timo Welsbykin.

Suomessa vietetään ensi vuonna Liikkumisen unelmavuotta, jonka aikana on tavoitteena täyttää suuria ja pieniä liikkumisen unelmia. Miten Mikkelin alueella olisi mahdollista edistää lasten ja nuorten liikkumista ja urheilemista, niin että mahdollisimman moni voisi toteuttaa oman unelmansa?  Katso lisää: www.unelmatliikkeelle.fi

Välittääkää viestiä lasten vanhemmille ja kaikille, jotka voisivat olla kiinnostuneita asiasta. Kerätään yhdessä iso joukko tärkeän asian äärelle keskustelemaan ja ideoimaan!

Unelmat liikkeelle Mikkelissä ja Etelä-Savossa - mitä voimme yhdessä edistää lasten ja nuorten liikkumista ja urheilua

Maanantaina 12.12.2016 kello 17-19.30 Lyseon salissa

Klo 17.00. Tervetuloa - Heino Lipsanen, aluejohtaja Etelä-Savon Liikunta

Klo 17.05 Unelmat liikkeelle Mikkelissä ja Etelä-Savossa

-          Unelmat liikkeelle toimintamalli / Hannu Korhonen

-          Liikkuvamikkeli.fi ja Suomen juhlavuoden paikallisten tapahtumien kokoaminen ja teemapäivät / Hanna Knaappila

17.20 Paneelikeskustelu miten urheiluseurat, varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitokset voivat yhteistyössä edistää lasten ja nuorten liikkeen lisäämistä.

- Millaisia haasteita koemme ja miten voimme tukea lasten ja nuorten harrastamista ja urheilua?

Antti Blom - Liikkuva koulu, Anna Parta – Esli, Timo Welsby - Mikkeli Areena, Anu Kokkonen - Mikkelin kaupunki, Juha Putkonen – Mikkelin Kilpa-Veikot,

17.50 Mikkelin kaupungin liikuntatoimen terveiset - Antti Mattila, liikunta – ja nuorisojohtaja

18.00 Etelä-Savon Liikunnan seuraterveiset / Kalle Husso, Etelä-Savon Liikunnan seurakehittäjä

18.10 Monitoimiareena – tapahtumien, urheilun ja liikkumisen näyttämö Timo Welsby, Mikkeli Areena Oy toimitustusjohtaja

18.30 Johdatus ideatorille / Hannu Korhonen, Liikkuva Mikkeli

18.30-19.30 Kahvitarjoilu, ideatori ja verkottumista. Miten unelmat toteutuvat eli kuinka lasten ja nuorten liikkumista voidaan edistää yhteisellä toiminnalla?

Halutessaan ideatorilla (salin takaosa ja ruokala) voi myös kukin toimija voi esitellä omaa toimintaa. Jos haluat tuoda oman ständisi tapahtumaan, ota yhteyttä etukäteen!

ESLIValoMikkelin kaupunkiMAHLMikelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ryVipuvoimaa EU:lta 2007-2013Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto

Liikkumisen unelmavuosi – yhdessä liikkeelle

Liikkumisen unelmavuoden tavoitteena on lisätä mikkeliläisten päivittäistä liikkumista ja urheilua, löytää kokeilujen avulla uusia pysyviä toimintamalleja sekä lisätä yhteistyötä eri toimijatahojen kanssa. Toiminnan keskeinen ajatus on verkostomaisesti kokeillen löytää ratkaisuja liikkumattomuuteen ja siitä aiheutuviin haasteisiin ja kustannuksiin.

Liikkumisen unelmavuosi -kokeilun keskiössä ovat kaikenikäiset mikkeliläiset, heidän toiveensa ja ideansa Liikkumisen unelmavuoden toteuttamisessa. Kokeilut perustuvat yhteiseen ideointiin ja nopeaan ketterään toteutukseen innostavalla ja osallistavalla tavalla. Liikkumisen unelmavuosi alkaa 1.10.2015. Vuoden mittaisen systemaattisen kokeilutoiminnan tuloksena syntyy Liikkumisen unelmavuoden konsepti, jota hyödynnetään Suomi 100 vuotta -juhlavuonna. Juhlavuoden teemana on YHDESSÄ.

» Mikä