Suur-Savon 73. maakuntaviesti ja tsemppi –harrasteviesti hiihdetään Mikkelissä per-antaina 6.1.2017 klo 11.00 alkaen. Kilpailun järjestelyistä vastaa Mikkelin kaupunki yhteistyössä Mikkelin Hiihtäjien, Maakuntaliiton ja Etelä-Savon Liikunnan kanssa.
Kilpailu hiihdetään kahdessa 8-osuuden kilpasarjassa sekä 4-osuuden tsemppi –harrastesarjassa.
Sarjat
KILPASARJA A:
1. M+ 4,2 km (p)
2.M 6,3 km (p)
3. N18 4,2 km (p)
4. M18 4,2 km (p)
5. N16 4,2 km (v)
6. M16 4,2 km (v)
7. N 4,2 km (v)
8. M 6,3 km (v)
Kilpasarja A-viestiin voivat osallistua henkilöt, jotka ovat henkikirjoilla kyseisessä kunnassa/kaupungissa 1.1.2017.
M+ on osuus, jossa voi hiihtää alle 18-vuotias tyttö tai poika tai yli 45-vuotias mies tai yleisen sarjan nainen. 16- ja 18-vuotiaaksi katsotaan henkilö, joka kisavuoden aikana täyttää kyseisen iän tai on tätä nuorempi. 45-vuotiaaksi katsotaan henkilö, joka kisa-vuoden aikana täyttää tai on jo täyttänyt kyseisen iän.
KILPASARJA B:
1. AVOIN 4,2 km (p)
2. AVOIN 6,3 km (p)
3. AVOIN 4,2 km (p)
4. AVOIN 4,2 km (p)
5. AVOIN 4,2 km (v)
6. AVOIN 4,2 km (v)
7.AVOIN 4,2 km (v)
8. AVOIN 6,3 km (v)
Kilpasarjan B-viestiin joukkueen voi muodostaa vapaasti (ei maakuntarajoitusta).
TSEMPPI –HARRASTEVIESTI
Tsemppi –harrasteviestiin voivat osallistua yritykset ja sekalaiset yhdistelmäjoukku-eet. HUOM! Kilpasarjan osallistujat eivät voi osallistua Tsemppi –harrasteviestiin.
Tsemppi –harrasteviestin sarjat ovat naiset, miehet ja sekasarja. Viestiosuuden pi-tuus on sama jokaisella osuudella eli 4 x 2,1 km. Viestin kaikki osuudet hiihdetään va-paalla hiihtotavalla.
ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu joukkuekohtaisesti ja sen on oltava perillä maanantaina 2.1.2017 klo 14.00.
Ilmoittautuminen sarjakohtaisesti täältä:
Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut: Teppo Leinonen, 044 770 0592, teppo.leinonen@esavo.fi
Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan joukkueen numero, nimi, kunta/kaupunki, sarja, hiihtojärjestys, joukkueen yhdyshenkilön/johtajan nimi, puhelinnumero ja säh-köposti sekä ruokalippujen määrä ja laskutusosoite ruokalippujen laskutusta varten. Mahdollisista muutoksista ilmoitettava järjestäjille ensi tilassa, kuitenkin viimeistään kilpailupäivän aamuna klo 7.30 mennessä. Tämän jälkeen tulevat muutokset hyväk-sytään vain sairastumisen tai vastaavan syyn vuoksi.
OSALLISTUMISMAKSU
A-sarja 150€/joukkue, B-sarja 80€/joukkue, Tsemppiviesti 40€/joukkue
Osallistumismaksut maksetaan 2.1.2017 mennessä Mikkelin Hiihtäjät Ry:n tilille: FI98 5271 0420 0718 14. Maksuun on merkittävä viite: Maakuntaviesti 2017 ja joukkueen nimi.
OSALLISTUMISEN VARMISTUS
Joukkueenjohtajan on varmistettava osallistuminen kilpailukansliaan kilpailupäivänä klo 7.30 - 9.30 välisenä aikana. HUOM! Hiihtojärjestysmuutokset on tehtävä klo 7.30 mennessä.
KILPAILUNUMEROT
Jokainen kunta tuo mukanaan oman kunnan numeroilla varustetut kilpailunumerot kilpasarjoihin. Tsemppi-harrasteviestisarjoissa käytetään kilpailujärjestäjän antamia
numeroita. Kilpailunumerot saa kisakansliasta osallistumisen varmistamisen yhtey-dessä. VAKUUTUKSET Jokainen kunta vastaa omien joukkueidensa vakuuttamisesta. Tsemppi –harrasteviestin vakuuttamisesta vastaa järjestäjä.
AIKATAULU
7.00 Kisakanslian puhelin aukeaa
7.30-9.30 Joukkueiden ilmoittautuminen, kisakanslia
10.30 Maakuntaviestin avauspuhe kaupunginjohtaja Timo Halonen
11.00 Tsemppi –harrasteviestin startti (kaikki sarjat yhteislähtönä) Tsemppi –harrasteviestin palkintojen arvonta 12.00 Maakuntaviestin startti (A ja B)
14.00 Hiihtäjien haastattelut
14.30 Palkintojenjako säästä riippuen joko ulkona kisa-alueella tai Viihdeuima-la Rantakeitaassa
RUOKAILU ja KISAKAHVIOT
Ruokailu Viihdeuimala Rantakeitaan kahviossa Cafe Keitaassa klo 11.00 - 15.00. Hinta on 6,50€/kpl.
Keittolounas: Kermainen kanakeitto, lisukkeena leipää ja juomana mehu/vesi. Keitto-lounas on laktoositon ja gluteiiniton. Muut allergiat pyritään huomioimaan ja näistä olisi hyvä olla etukäteen yhteydessä ennakkotilausta tehdessä suoraan Cafe Keitaa-seen.
Ruokalippuja voi tilata ennakolta ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoita ilmoittautues-sa samalla laskutusosoite, ruokailu laskutetaan ennakkotilausten mukaisesti. Enna-kolta tilatut ruokaliput jaetaan joukkuekohtaisesti kisakansliasta. Ruokalippuja voi os-taa myös Viihdeuimala Rantakeitaan kassalta.
Kilpailupaikalla on myös makkaranmyyntiä.
Ruokailun järjestää Cafe Keidas, Rantakeidas.
Tiedustelut:
Cafe Keidas Mikkeli
cafekeidas@gmail.com
p. 0151942162
SUKSIEN HUOLTO ja VERRYTTELY
Suksien huoltopaikka jääkiekkokaukalon huoltorakennuksen yhteydessä, Pallokuja. Huoltorakennuksessa on myös wc ja suihkutilat. Lämmittelyalue on Rantakylän hiekkakentän alueella.
PALKINNOT
Kilpailuissa palkitaan A-sarjassa kolme parasta joukkuetta ja jokaisen sarjan 3 parasta hiihtäjää. A-sarjassa kilpaillaan kiertopalkinnosta. B-sarjassa voittajajoukkue palki-taan ja loput palkinnot arvotaan. Tsemppi –harrasteviestissä palkinnot arvotaan. Pal-kintojenjako on säästä riippuen joko ulkona kisa-alueella tai Viihdeuimala Rantakeitaassa.
TULOKSET
Tulosluettelot jaetaan joukkueen johtajille palkintojen jaon yhteydessä. Tulosluettelot postitetaan myös kuntien liikuntatoimistoihin. Tulokset tulevat myös Mikkelin Hiihtäjien sekä Mikkelin kaupungin sivuille.
KILPAILUN SIIRTO
 Maakuntaviestissä toimitaan SHL:n sääntöjen mukaan. Rajatapauksissa päätös kilpai-lun siirtämisestä tehdään kilpailupäivän aamuna klo 9.00. Selvässä tapauksessa siir-topäätös tehdään joko kilpailupäivän aamuna klo 6.00 tai edellisenä päivänä. Kilpailun järjestäjä ilmoittaa viestin siirrosta joukkueen johtajalle ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin. Siirrosta tiedotetaan myös Mikkelin Hiihtäjien nettisivuilla.
TIEDUSTELUT
Kisajärjestelyt: Heikki Häkkinen, heikkiihakkinen@gmail.com, 040 0234 258 Kisapaikka: Pekka Turunen, pekka.turunen@mikkeli.fi, 044 794 2449 Ilmoittautuminen: Teppo Leinonen, teppo.leinonen@esavo.fi, 044 770 0592
Ruokailu: Cafe Keidas Mikkeli, cafekeidas@gmail.com, 015 1942162 Tervetuloa Suur-Savon alueen 73. maakuntaviestiin 6.1.2017 Mikkeliin!

ESLIValoMikkelin kaupunkiMAHLMikelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ryVipuvoimaa EU:lta 2007-2013Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto

Liikkumisen unelmavuosi – yhdessä liikkeelle

Liikkumisen unelmavuoden tavoitteena on lisätä mikkeliläisten päivittäistä liikkumista ja urheilua, löytää kokeilujen avulla uusia pysyviä toimintamalleja sekä lisätä yhteistyötä eri toimijatahojen kanssa. Toiminnan keskeinen ajatus on verkostomaisesti kokeillen löytää ratkaisuja liikkumattomuuteen ja siitä aiheutuviin haasteisiin ja kustannuksiin.

Liikkumisen unelmavuosi -kokeilun keskiössä ovat kaikenikäiset mikkeliläiset, heidän toiveensa ja ideansa Liikkumisen unelmavuoden toteuttamisessa. Kokeilut perustuvat yhteiseen ideointiin ja nopeaan ketterään toteutukseen innostavalla ja osallistavalla tavalla. Liikkumisen unelmavuosi alkaa 1.10.2015. Vuoden mittaisen systemaattisen kokeilutoiminnan tuloksena syntyy Liikkumisen unelmavuoden konsepti, jota hyödynnetään Suomi 100 vuotta -juhlavuonna. Juhlavuoden teemana on YHDESSÄ.

» Mikä